Ništa ne prepuštati slučaju—mudrost koja ima dubok smisao, posebno kada je reč o stanju ulja u vašim postrojenjima. Brojni članci istražuju nijanse kvaliteta ulja po prijemu, otkrivajući da može biti ili ne biti u prihvatljivom stanju za upotrebu u opremi. Dok je potvrda viskoznosti ulja i aditiva standardna praksa, ocenjivanje kontaminacije čestica i koncentracije vode jednako je važno za vrhunske performanse.

Brojevi viskoznosti mogu odstupati, a nivoi kontaminacije mogu premašiti namere dobavljača. Ljudska greška, loše tehnike punjenja, čistoća buradi, kondenzacija, mešanje i ispadanje aditiva—ovo su samo neki od faktora koji mogu uticati na kvalitet ulja kada stigne do vašeg magacina.

Prvi Korak: Analiza Ulja!

Kada stigne novo ulje, nemojte ostavljati ništa slučaju. Uzmite uzorak i pošaljite ga u laboratoriju na sveobuhvatnu analizu. Ovaj ključni korak potvrđuje viskoznost, sastav i nivoe kontaminacije, postavljajući osnovu za zdravlje vašeg ulja. Takođe pruža dragocene uvide za ocenu tehnika skladištenja, omogućavajući poređenja tokom efikasnog veka ulja. Ako rezultati analize pokažu odstupanja u viskoznosti ili sastavu, odbacivanje ulja je logičan izbor. U slučajevima povećane kontaminacije čestica ili vode, proaktivna filtracija pre skladištenja ili upotrebe je strateški potez.

Naše Nedavno Otkriće

Naši kolege iz Trico-a su kupile burad za interna testiranja i analize. Iznenađujuće otkriće se desilo sa uljem za reduktore, industrijskom oblasti gde OEM-ovi tipično preporučuju 17/14/12 za upotrebu u industrijskim prenosnicima. Naša analiza je otkrila nivo čistoće od 20/19/15—daleko od preporučenih standarda. Ulazi naše rešenje: korišćenje visokovisokoze prenosne jedinice za filtraciju u rukama, prolazili smo kroz ciklus filtracije i uspešno smo smanjili nivo kontaminacije na prihvatljiv, upotrebljiv nivo (više o tome u našem odeljku sa studijama slučaja).

Nemojte samo pričati o kvalitetu, verifikujte ga. Svaka kap ulja bi trebalo da ispunjava stroge standarde kako biste osigurali bezbedno korišćenje.

?️✨ Nikada Ne Pretpostavljajte – Uvek Verifikujte Vaše Ulje Analizom! ✨?️